Skuespiller og historiefortæller Makka Kleist (f. 1951) har været en drivende kraft i arbejdet med at udvikle det grønlandske teater. Kleist voksede op i Qullissat, men blev sendt til Danmark for at gå i 6. klasse og færdiggøre skolen. Som nyuddannet folkeskolelærer blev Makka Kleist i 1978 tilknyttet Tuukkaq Teatret i Danmark, og her var hun frem til 1983 en af de bærende kræfter og fungerede som skuespiller, instruktør og dramatiker. Det blev begyndelsen på en lang karriere, og efterfølgende har hun boet i bl.a. Canada og Norge, arbejdet som teaterskuespiller, haft filmroller og også beskæftiget sig med børneteater samt skrevet og oversat teater.

I 2003 vendte Makka Kleist tilbage til Grønland, hvor hun bl.a. arbejdede ved Silamiut Teatret og var aktiv i arbejdet omkring at få en nationalscene samt en teaterskole i Grønland. Da nationalteateret Nunatta Isiginnaartitsisarfia åbnede i 2012, blev Makka Kleist leder af Skuespillerskolen frem til 2018, hvor hun flyttede til Danmark.

Videre læsning

Læs mere om Grønlands kultur

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig