Aftenlys over Nanortalik Museum og dele af den gamle by. De fleste af lokalmuseerne ligger centralt ned til vandet. Museet gør meget ud af formidling af den gamle fangerkultur ligesom andre lokalmuseer. Fangerkulturen var i stærk tilbagegang fra 1950’erne med fiskeriets mere og mere dominerende rolle. Denne tilbagegang virker som katalysator for oprettelse af flere af lokalmuseerne.

.

En museumskomité blev d. 31. oktober 1977 dannet i Nanortalik, og kommunen stillede dengang det gamle sygehus til rådighed. Fra 1981 til 1982 blev den gamle udliggerbolig restaureret og overdraget, og den blev det første hjemsted for Nanortalik Museum, som indviede bygningen d. 1. august 1982.

Nanortalik Museum ligger som et frilandsmuseum i den gamle kolonihavn. Museet omfatter næsten alle bygningerne, de fleste af dem bliver brugt som udstillingslokaler. I frilandsmuseet findes kopier af tørvehytter, sommerteltpladser, skindbåde med overdækket stativ og kajakstativer, som kan bruges af kajakforeningen, samt kajakvendingsøvelsesplads. Derudover har museet skindtøj, som bliver brugt ved kulturelle arrangementer samt ved arrangementer for turister.

Videre læsning

Læs mere om Grønlands kultur

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Kulturhistoriske museer og kulturarv

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig