Ud over indsamling af viden og genstande med relation til tidligere tiders hvalfangst gør museet i Paamiut meget ud af formidling af den nyere tids fiskeri, som har haft og stadig har stor betydning for byen. Her ses to af museets bygninger.

.

Omkring 1980 begyndte museet sit virke, og der er i dag udstillinger i to kolonitidsbygninger samt magasin og værksted i flere andre huse. I den tidligere kolonibestyrerbolig vises forskellige lokale arbejder, bl.a. udskæringer, fotos (inkl. dias) og musik (nodeblade). Desuden indeholder bygningen et interiør bestående af lokalt fremstillede møbler. I den tidligere butiksbygning er bl.a. udstillet joller, kajakker, redskaber og modeller. En af de ganske få bevarede springpelse, en heldragt i skind, fra den traditionelle hvalfangst i Grønland, hører til blandt museets største klenodier.

På første sal i samme bygning er der en geologisk udstilling med stenprøver fra hele landet samt bødkerredskaber, bøtter og tønder.

Videre læsning

Læs mere om Grønlands kultur

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Kulturhistoriske museer og kulturarv

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig