Indgangsporten til museumsområdet i Sisimiut er prydet af en hvalkæbe som vidnesbyrd om hvalfangstens betydning for byens historie. Kæberne er fra en bardehval fanget i begyndelsen af 1900-tallet. Museumsområdet er karakteriseret ved en række historiske bygninger fra kolonitiden.

.

Sisimiut museet har opført et rekonstrueret tørvehus, som giver indblik i kolonitidens boligforhold for den grønlandske befolkning omkring år 1900.

.

Foreningen Sisimiuni Katersugaasivik blev stiftet d. 14. marts 1974. De indsamlede genstande blev placeret i Gammelhuset, den tidligere assistentbolig fra 1756. I november 1984 blev Gammelhuset indviet efter endt restaurering. Museet har i dag til huse i en række historiske bygninger fra kolonitiden: hvalfangerlogen fra 1700-tallet, missionærboligen fra 1759, smedjeværkstedet fra ca. 1900, Bethel Kirken fra 1775, den gamle butik fra 1825, Halvvejshuset fra 1844 og kolonibestyrerboligen fra 1846. Endvidere er der til museet knyttet et tørvehus genopført i 1992.

I 2015 besluttede kommunalbestyrelsen at lade det lille privat opstartede Kangerlussuaq Museum blive en del af Sisimiut Museum, som derfor nu har navnet Sisimiut og Kangerlussuaq Museum.

Videre læsning

Læs mere om Grønlands kultur

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Kulturhistoriske museer og kulturarv

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig