Museet i Upernavik blev etableret og indrettet i begyndelsen af 1950’erne i den gamle kirke, som sysselrådet havde brugt som mødesal. I 1979 blev bygninger i den gamle bydel overdraget til kommunen, og området blev udlagt til kulturelle formål. Efter en nyrestaurering blev bygningerne i 1997 taget i brug som en del af museet. Det drejede sig om den gamle kirke, den gamle butik, bygget i 1864, bestyrerboligen fra 1832 (oprindelig opført ved Imerissut omkring 1777), bødkerværkstedet fra 1848, den gamle skole fra 1911 samt præsteboligen fra 1866.

Bødkerværkstedet blev omdannet til en kunstnerbolig i 2006, og siden har boligen hvert år været besøgt af kunstnere fra hele verden. Kommunen står for driften og udvælgelsen af kunstnere, og de besøgende har alle afleveret et værk til museet. Nogle kunstnere har også afholdt udstillinger eller workshops for skoleelever eller byens befolkning.

Videre læsning

Læs mere om Grønlands kultur

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Kulturhistoriske museer og kulturarv

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig