Tusass (Tele Post Greenland) ejes af Selvstyret og driver tele-, internet- og mobilforbindelse til stort set samtlige bosteder.

Grønland er internationalt forbundet via et søkabel fra Qaqortoq til Island samt fra Nuuk til Canada. Søkablet forbinder Qaqortoq og Nuuk og er ført videre via Maniitsoq og Sisimiut til Aasiaat. Da store isfjelde i Qeqertarsuup Tunua (Disko Bugt) ofte skraber hen over havbunden, anses det ikke for muligt at føre søkablet længere nordpå.

Alle bosteder mellem Nanortalik distrikt i syd og Uummannaq distrikt i nord er forbundet af en ca. 1.500 km lang hovedradiokæde med 48 radiokædestationer placeret på fjeldtoppe. Hovedradiokæden har flere sidegrene, hvoraf en går til Upernavik og distriktets bygder i nord.

Qaanaaq, Tasiilaq og Ittoqqortoormiit forsynes via satellit, og fra Qaanaaq og Tasiilaq er der mindre radiokæder ud til bygderne. I satellitområderne er kapaciteten og hastigheden betydelig mindre end i byer med søkabel. Prisen for mobiltelefoni og mobildata er ens for alle bosteder, mens fast bredbånd har højere takst i Qaanaaq og Ittoqqortoormiit.

Videre læsning

Læs mere om samfund og erhverv i Grønland

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Infrastruktur

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig